+46 (0)10 641 10 10

info@aopa.se

Medlemsinformation

Nya styrelsemedlemmar när AOPA avhandlade årsmöte

Medlemsinformation

Nya styrelsemedlemmar när AOPA avhandlade årsmöte

AOPA höll årsmöte den 21:a april i lokaler tillhandahållna av Täby Sjöflygklubb. Ekonomisk redogörelse, revisionsberättelse och verksamheten avrapporterades stadgeenligt. Ekonomin ser bra ut med marginal och utrymme för att intensifiera arbetet för bättre villkor för piloter och flygplansägare. I tillägg fick styrelsen några förändringar. Johan Holm valdes till ny ordförande, Martin Antvik valdes in i styrelsen med infrastrukturfrågor som särskilt ansvar, och Henrik Ljungberg valdes in som ordinarie styrelseledamot. Fredrik Bergqvist ifrån Norrköping är ny styrelsesuppleant. Styrelsen fick även två nya adjungerande, Bengt Torsek som är FFK länsflygchef Södermanland är FFK Adjungerande och Johan Litens adjungerande med ansvar för pilot och ägarsektionen.

Valberedningen fick en ny sammankallande i Peter Braroe, övriga nya i valberedningen är Henrik Boresäter och Elin Lillebrunner. AOPA har även kontrakterat Madeleine Luthman som ny kanslist.

Tillträdande styrelse tackade de avgående styrelsemedlemmarna Johan Litens, Henrik Boresäter,
Sören Fagerberg och Lars Sundlöf för en förtjänstfull insats för verksamheten. Styrelsen tackar även Elin Lillehammer för sin insats med kansliet, när hon nu går på mamma”ledighet”.

Styrelsen i sin helhet presenteras HÄR.

Täby Sjöflygklubb stod med lokal då AOPA avhandlade föreningens årsmöte den 21:a april.

Styrelsen har satt upp flera fokusområden för det kommande verksamhetsåret. Förutom ett fortsatt stort engagemang gällande remissbesvarande i medlemmarnas intresse, kommer AOPAs positionering och profilering ses över och bland annat paketeras med ny hemsida och profilsida på Linkedin. AOPA besväras fortfarande av att inte lyckats skaffa rådighet över facebooksidan, men nya grepp och försök görs löpande.

Mer energi kommer även att tillföras värdeskapande medlemserbjudande,rabatter och förmåner. Mer om dessa rabatter, erbjudanden och förmåner presenteras löpande på MEDLEMSSIDAN.

Ett utökat samarbete och utbyte utlovas också med andra aktörer verksamma inom svenskt flyg, ett aktivt deltagande i politisk lobby och myndighetspåverkan är också en ambition för den nya styrelsen.

Missa inte...

SAS och BRA:s samarbete stärker inte det svenska inrikesflyget, är du osäker kan du fråga invånarna i Kalmar, Halmstad, Sälen, Växjö, Kristianstad, och i Stockholm.
Den 17 september 2024 lanserade Fossilfritt Sverige en uppdaterad färdplan för flyget
AOPA Sweden agerar för reglerförbättringar för kommersiella småflygoperatörer under Part-CAT och Part-SPO